ForsideBehandlingsforløb | Hvad kan behandles | Klinikken | Om Akupunktur | Sundhedsforsikring  | Kontakt | Links  

Røsnæsvej 105E
4400 Kalundborg
Tlf. 61268985

Akupunktur /v Lisbeth Bjerg

Behandlingsforløb.

Samtale:

Første behandling indledes med en samtale, hvor vi taler om det problem, du har henvendt dig med. Derudover er det meget vigtigt med en uddybende samtale.
For at få indblik i hvordan din krop fungerer, og hvor der evt. er ubalancer, stiller jeg mange spørgsmål.
Da akupunktur er en holistisk behandlingsform (man behandler hele mennesket og ikke kun symptomerne fra en enkelt lidelse), er det vigtigt, at småskavanker samt andre detaljer om dit helbred også omtales. Det er meget vigtigt at finde frem til selve årsagen til sygdommen og behandle denne, fremfor kun at behandle symptomerne.
Jeg kan f.ex spørge om, hvor længe lidelsen har varet, smerter, søvn, energiniveau, tidligere sygdomme, fordøjelse, menstruation, kostvaner, motion og evt. medicinforbrug med mere.
Jeg snakker også med dig om, hvad du selv kan gøre for at understøtte behandlingen. Det kan f.ex være om kost, motion, livsstil. Det gør ofte en stor forskel at lave kost- og livsstilsændringer, da det er her, man ofte skal søge efter de årsager, der er skyld i problemerne. Mange ubalancer kan bedres med ændret livsstil. En kombination af justering af madvaner, livsstil og akupunktur skaber ofte det bedste resultat.

Jeg anbefaler, at lægeordineret medicin/behandling ikke ændres eller stoppes uden lægens samtykke.

Jeg har tavshedspligt.

Undersøgelse:

Jeg kigger på din tunge (som helst ikke må børstes inden konsultationen) og mærker på pulsen på dine håndled. Både tungens udseende og din puls giver informationer om, hvilken type af ubalance, der kan være tale om.
Hvis det er relevant, måler jeg dit blodtryk.
Den første samtale og undersøgelse kan vare fra få minutter til måske en time - afhængig af dine symptomer. Derudover skal du ligge med nålene ca ½ time.

Behandlingen:

Behandlingen foregår uforstyrret i et aflukket lokale, hvor du efter samtalen kommer til at tage bluser/skjorte/strømper af. Bukser skal kunne smøges op til lige over knæet eller evt tages af.
Herefter skal du sidde/ligge på en briks, så jeg kan sætte nålene. Det er individuelt, hvor meget man mærker, når nålene sættes.
Ved stimulation af nålene vil kroppens egne helbredende kræfter gå i gang med at arbejde for en lindring/helbredelse.
Derefter ligger du ca en ½ time med nålene (det gør ikke ondt) og slapper af til beroligende musik, eller stilhed, alt efter hvad du ønsker.

Nålene:

Nålene er ganske tynde og kan slet ikke sammenlignes med dem, man får taget blodprøver med.
Jeg bruger kun sterile engangsnåle, der kasseres efter hver behandling.

Antal behandlinger:

Hvor mange behandlinger, der skal til, er individuelt. Nogle akutte lidelser kan klares med 1-2 behandlinger, mens mere langvarige lidelser tager længere tid at behandle.
Generelt kan man sige, at jo længere tid en lidelse har varet, jo flere behandlinger er der som regel behov for.
Du skal gerne kunne mærke en bedring efter de første behandlinger.
Hvis der ingen bedring er efter 3-4 behandlinger, anbefaler jeg, at behandlingen stoppes.

Efterfølgende behandlinger:

Ved de efterfølgende behandlinger starter vi altid med en kortere samtale om, hvordan du har haft det siden sidste behandling. Hvad du har bemærket af forandringer, reaktioner osv.
Måske er du kommet i tanke om noget, vi ikke fik talt om sidst.
Desuden undersøger jeg både din tunge og din puls igen og måske dit blodtryk.